22.02.2011

Snart løpetid....

I kveld fekk eg ei melding av Marianne om at Freya snart kan komme løpetida eller "i puberteten", som minstejenta sa. Tenke seg til at det snart kjem...uff vert litt trist eg no. Måtte bla litt tilbake i bildene mine og det er jo utruleg så fort tida går.



Men men, slik er det vel bare. No har Freya fått skikkelege tenner og vi merker at ho er litt meir intressert i å gnage på ting. No er det jaggu best å følgja med og gje ho leiker eller ting.... 
Men eg har ikkje byrja med noko tannpuss eller liknande. Nokre kommentarer her. varierer med tørr for og blautt tørrfor, slik at då får ho litt trimmingf av tenner. 

Ellers er ho fortsatt tørr, og ho gjer aldri frå seg inne. Ho held seg no heile dagane frå klokka er 08 til halv to eller halv tre, då ho er aleine i buret sitt. Det går fint, ungane tek seg av ho når dei kjem heim. 

Fortsatt er det ingen bjeffing, sjølv om ho byrjar å følgje meir med i vinduskarmen, er jo litt naboungar ute i hagen og ein del fuglar. Ho føl godt med, men bjeffer ikkje:-) enno.....

Vi har ein lang tur til dagen og innimellom får ho springe laus nede på bakken. men no spørs det i tida som kjem...kan jo ikkje risikera noko hannhundbesøk... I tillegg prøver vi å bruka tid på ho inne til innekos og litt-akseptert-inneleik...

Så vi er fortsatt kjempefornøgd med hundevalet og storkosar oss med hundelivet. 

3 kommentarer:

  1. Ja tenk som tiden flyr! Småjentene er i ferd med å bli voksene jo!! Men det blir da bare et nytt og spennende kapittel i livet det da..Først litt trass, å så kommer det ut en fornuftig dame ut i andre enden ;)

    SvarSlett
  2. Selvsagt må du være fornøyd med hundevalget, du har jo en Islender!!!! :-)
    Så herlig å følge dere, vi er jo både litt før dere i løypa, og rett etter... Vi gleder oss til tannfellinga!!

    SvarSlett
  3. Ja, det er nok litt endring etter tannfellinga ja...No er det ekstra kjekt med draleik syns Freya, og skal sei kraften har auka på. Men er no litt redd for å ta for hardt i....men vi er no forsiktige og lar ho vinne nokre gongar for ikkje å bli sur;-)

    SvarSlett