23.11.2010

Sosialisering

                           

I går var Harald på kvalpesosialisering for første gong med Freya. Ho fekk gå laus medan dei andre hundane måtte ha band på seg. Dette gjekk veldig bra, og han som hadde kurset sa at ho virka veldig trygg og at ho hadde nok møtt ein del hundar før:-) Ros til deg, Marianne!

Men når ho kom heim lukta ho bæsj og hest og var våt og skiten.....då dusja eg ho. Protesterte ho? Nei, ho stod så fint, så å ha hundane i badekaret gjorde susen, Marianne!

Syns ho byrja å bli litt forkjøla, ho har hosta litt.....Er dette normalt og kva bør eg vera merksam på?

Ellers går det bra. I natt har vi hatt soveromsdøra lukka....gjett om det var godt å sova med frisk luft igjen! No ligg ho i buret mellom to og tre timar frå morgonene av, så får ho ein pause før ho sit ein til to timar igjen. Det går fint!

Men hjelpe meg som ho veks, det er mest som du kan sjå det;-) Det nærmar seg vel chip og vaksine snart, var det noko meir?

1 kommentar:

  1. Så flott at dere har begynt på kurs!! Freya har jo vært med i hundeklubben hver gang siden hun var 3 uker, så hun har absolutt treft mange hunder ja...Både store og små, innpåslitne og redde...

    Hunder kan godt få litt forkjølelse, med både hoste, snue og rennende varm nese...Sørg for at hun er god og varm når hun skal sove ;)

    Visst hosten er veldig tørr og ofte ender i at hun brekker seg, (gjentatte ganger i løpet av dagen, ikke bare to- tre host, men 10-15) så bør du ta en tur til dyrlegen, for da kan det være kennelhoste hun har fått....Det går mye av det på denne tiden, å visst hun har møtt hunder som ikke er vaksinerte så kan hun ha blitt smittet. Det er ikke en farlig sykdom, omtrent som influensa for oss..Men når valpen er så liten kan de få etterkomplikasjoner som bronkitt eller lungebetennelse..Så visst du mistenker kennelhoste, så gå til dyrlegen, så vil hun få noen antibiotika piller som skal forhindre at hun utvikler noen luftveisinfeksjoner i bak kant av kennelhosten!

    Nå er det snart tid for vaksine og Chip ja!! 12 uker blank! Du kan godt ta en makkekur også når hun er 12 uker. Bruk "banminth"..

    SvarSlett