28.10.2010

Mentaltest

Ja, i går var Litla Freya på mentaltest. Denne viste at ho var ei vilter jente....svært tøff! I utgangspunktet ønska vi oss ein roleg hund, men sjølvsagt ikkje så roleg at den berre labba rundt oss, som mannen min sa. Så i går når vi fekk vite resultatet kunne vi jo ikkje gjera anna enn å innstille oss på enda litt meir jobbing i det første året. Og det skal vi greie!!!! Dessutan har Marianne sagt at ho vil følge oss tett, noko eg er svært takknemleg for. Det kan jo hende at det går betre enn forventa, men det er bra å vera godt førebudd.

Vi sette oss ned å snakka ilag, kanskje vi skulle ha byta til ein annan kvalp? Men ungane vart lei seg og var positive med ein gong: "Aktive hundar kan bli god i agility, om vi må rope nokre ekstra gonger på ho så kjem ho jo til slutt" osb. Vi har sett så mykje på ho, på film og dessutan har vi ho på mobilane våre, data og bilde på veggen, ja alle er blitt så glade i ho! Så det første minstejenta spurte når ho vakna i dag var: "Har du bestemt deg for å byta hund?" Nei, det skal vi ikkje svara eg! Og det er utan tvil Litla vi ønsker oss :-)

Men eg er glad for at Marianne har teke kvalpane på denne testen, då vil jo vi kunne lettare få gitt Litla det ho treng her i vår familie.

4 kommentarer:

  1. Jeg er vel den som er mest glad for at dere fremdeles vil ha Litla! For i mine øyner er hun jo den beste hunden! Den jeg selv ville valgt! Men jeg ser jo at hun kan bli en stri tørn for nybegynnere! Men dette skal vi jobbe med sammen, og ikke glem at min lille søte perfekte Embla var helt lik Litla da hun var lita! Og hun er iallefall ikke en vanskelig hund i dag! Man må bare lære noen små triks! I dag klikkertrente vi litt i stua, og det er ingen som er så arbeidsvillig og kvikk som Litla! Hun elsker en utfordring og vil så gjerne gjøre det du ønsker av henne! Så selv om det går unna i svingene, så har hun iallefall de aller viktigste egenskapene på plass! Vi må bare jobbe litt med konsentrasjonen hennes! Men gladere jenta skal du vel lete lenge etter! For ikke å snakke om vakker ;)

    SvarSlett
  2. Ikke fortvil. Som eier av en islender er dere aldri aleina. Miljøet er så lite at samholdet er stort. Det er alltids noen som vil dele sin erfaring, gi råd, tipse og støtte. Også har dere jo Marianne som støttespiller hele veien, hun vil nok alltids være der. Og jeg snakker ut fra erfaring :o)
    Se heller på alle potensialene dere har med Litla. Lærevillig og kvikk som hun er. Og er hun lik sin mor får dere nok ikke noe problem med henne :o) Høst av Marianne sin kunnskap, så skal nok dette gå bra.

    SvarSlett
  3. Ha, ha, kvikke hunder er herlige !!! Gled dere!
    Draumur er en kvikkas som er utålmodig og alltid klar for nye utfordringer. Men se hva han med sin læringsvilje har lært allerede. Vi har bare hatt han siden 16 mai,og allerede nå har han lært masse.Og da med avlæring før ny læring... Nei, en ivrig og kvikk hund gir dere masse glede ( og utfordringer) og gir av hele seg selv. Draumur hater å vente på tur når vi trener tilkalling, men er den som får til det meste med en gang når vi trener nye ting... Slike hunder vil mye, og trenger deg/dere som en leder og trener... Tilbake får dere en hund som elsker deg/dere med alt han har....
    Nei, dette blir bare morro, gled dere!!
    Litla Freya vil nok bare gi dere det dobbelte av det dere har ventet, av glede, hygge, morro, latter, aktivitet og sikkert noen utfordringer... Men med god aktivitet for aktive hjerner så er hyggen i boks...

    SvarSlett
  4. Tusen takk damer!! Eg veit iallefall at her skal det jobbast og det vert jo kjekt!!! Vi får gjera alt for å få tilliten på plass og gje ho den roen ho treng så er det vel berre å gje på etterkvart!

    SvarSlett